Slogan-2

Jeroen Haamers

Jeroen
In 1994 ontmoette ik tijdens mijn afstuderen Marc de Witte. Hij had toen net een eigen adviesbureau opgericht, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. De aansluiting was snel gevonden op het gebied van gedrevenheid en zelfstandigheid met een dosis non-conformiteit. Vanaf maart 1994 werk ik samen met Marc en vanaf 1998 ben ik samen met Marc partner binnen B&W. Tijdens mijn studie was ik geïnteresseerd geraakt in de toegevoegde waarde van kwaliteitszorg in de gezondheidszorg; de klantgerichtheid binnen organisaties, de centrale rol van medewerkers hierin, het gezamenlijk voorkomen van fouten en andersoortige problemen en het verbeteren van de prestaties binnen organisaties.

Binnen B&W lag mijn uitdaging in het opzetten van de ‘productgroep kwaliteitszorg’. Dat wil zeggen dat ik in 1995 een vertaling van de ISO-9002 normering, waarmee verschillende van onze opdrachtgevers zijn gecertificeerd. Daarna zijn allerhande kwaliteitsmodellen  en normen de revue gepasseerd (zoals HKZ, INK, MIK-V, NIAZ), waarmee ik heb mogen werken. Het behalen van het accreditaat van het Centrum Klantervaring Zorg heeft ertoe geleid dat mijn focus sterk ligt op de CQI tevredenheidsonderzoeken.

Mijn werk kenmerkt zich echter vooral door een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers en projecten, op het gebied van kwaliteitszorg, strategisch beleid, personeelsmanagement, samenwerking en zorginhoud.

Het grote plezier van mijn werk ligt in het motiveren van mensen in een organisatie om gezamenlijk een klus te klaren. Of dat nu betekent dat ik mensen moet trainen om een interne audit te kunnen doen, met de kwaliteitsmedewerker een goede manier verzin om alle registraties en verbeterpunten in de organisatie inzichtelijk te krijgen of dat ik met de raad van bestuur een passende strategische koers bedenk voor het beter positioneren van de organisatie. Het werken met de mensen in een organisatie aan de organisatie is en blijft stimulerend!


Jeroen persoonlijk

Er zijn 5 mensen het allerbelangrijkst in mijn leven, mijn vrouw en mijn 4 kinderen. Samen wonen we in Bavel. Na mijn middelbare school ben ik niet direct gaan studeren, maar heb ik een aantal jaren als zelfstandig en professioneel muzikant de wereld rondgereisd. Dit heeft me het plezier doen inzien van het vanaf de grond af aan zelf iets opbouwen en tot een goed resultaat te brengen. Het werken buiten de gebaande paden en het ondernemerschap van toen, zit nog steeds in me. Overigens muziek maak ik ook nog steeds, vooral in het buitenland.

Naast mijn werk voor B&W heb ik tot recent gewerkt voor een Raad van Toezicht van een hele bijzondere zorginstelling, iets dat ik met veel plezier heb gedaan.