Bastiaan

Projectleider, ondersteuner, trainer, coach

LinkedIn

Skills

Overzicht op de samenhang van dingen

Deze vaardigheid is in organisaties veelal verdwenen. Dit komt door het procesgericht inrichten, werken, organiseren en sturen. Wanneer tijdens een proces iets stagneert, minder meekomt of juist te hard gaat, dan is de invloed op het geheel enorm. Direct ingrijpen is wat er dan gebeurd, zonder de impact daarvan op het hele proces te herkennen. Bastiaan heeft zoveel te maken gehad met goed bedoelde interventies die achteraf ineffectief bleken, dat hij overzicht op de samenhang der dingen bewust actief inzet.

Gastheerschap

Door zijn horeca-achtergrond neemt Bastiaan ‘gasten’ automatisch als vertrekpunt. Wat bijdraagt aan hun welzijn, welbevinden en tevredenheid is gelegitimeerd en gebeurt. Dat wat niet bijdraagt, is overbodig en doe je niet. Deze ervaring komt uitstekend van pas in zijn huidige werk. Transformatie vraagt immers om anders werken in plaats van harder werken. Deze ontwikkeling dienstbaar begeleiden doet Bastiaan vanuit zijn natuur.

Cultuurverandering

De uitspraak “Cultuur is hard als je er last van hebt, maar boterzacht als je het wilt aanpakken” is wellicht bekend en zo waar. Je kunt cultuur niet aanpakken, je kunt het wel helpen veranderen en voorleven. Dat voor ogen houden en de aandacht richten op wat zou het meest passend zijn, wat kan wel. Vanuit de visie en het hoeft niet in een keer goed, wijk af, hou het leuk en luchtig, experimenteer is steeds weer wat Bastiaan inbrengt.

Creativiteit

Verandertrajecten en zeker transformaties verlopen nooit zoals gepland. Hoever is het proces; Wat is nu de volgende stap; Is de koers nog in zicht, etc. vraagt om het vanuit verschillende perspectieven creatief beoordelen van situaties. Net als het vermogen om te genieten van de afgelegde route en wat is er nog te doen is. Creativiteit en speelsheid hierbij kenmerkt Bastiaan in zijn werk.

Organisatie ontwikkeling

Organisaties zijn “levend” en kennen hun eigen dynamiek, ontwikkeling en cultuur. Deze principes zijn vormend en worden vaak pas zichtbaar en merkbaar als ze hun plek hebben ingenomen. Het zijn bepalende elementen in de verdere ontwikkeling en bij transformatie en verandering. Bastiaan heeft hier veel ervaring en inzicht mee opgedaan, die hij volop inzet.

Project management

Projecten met succes invoeren en inbedden in de organisatie is de meest voorkomende hobbel bij vernieuwing en transformatie. Medewerkers zijn vaak al verander-moe terwijl er nog “niets” is veranderd. Bastiaan stuurt in zijn rol op eigenaarschap en inbedding bij elke opdrachtgever.

Persoonlijk

Momenteel is er blijkbaar nog niks persoonlijks ingevuld.

In 1967 geboren en daarna getogen in de Bilt. Opgegroeid in een liefdevol gezin van 2 ouders met 2 zussen en 3 broers. Mijn tweelingbroer en ik zijn nakomelingetjes. Ik koester mijn onbezonnen, heerlijke jeugd waarin het leven zich veelal buiten afspeelde. Na het studeren, ben ik eerst mijn werk achterna gereisd en later juist andersom vanuit ons huis naar mijn werk. Nu woon ik met mijn vriendin in het prachtige Waarland. Vanuit mijn eerdere huwelijk ben ik de trotse vader van 2 zoons en mijn vriendin heeft 2 prachtige dochters. Waarbij het geen toeval is dat 3 van de 4, ook in de gezondheidszorg actief zijn.

Ik hou van mensen en geniet ervan om mensen in wisselwerking met elkaar te ervaren, ieder uniek en perfect met al zijn imperfecties en samen zoveel meer. Familie, vrienden en ook onbekenden. Als ik niet werk, ben ik te vinden in mijn (moes)tuin, in de natuur met of zonder hond, aan het drummen of er lekker op uit met de racefiets.