Dideke

Maat, onderzoeksleider, verzender nieuwsbrieven

LinkedIn

Skills

Informatie samenvatten en kansen en bedreigingen evalueren

Naast mijn 2 enthousiaste en 'out of the box'-denkende maten, ben ik soms een wat remmende factor, die consequenties van tevoren wil uitdiepen en afwegen, wat kan leiden tot extra mogelijkheden..

Fröbelen met de computer

Als logopedist was ik al graag bezig werkbladen leuk en overzichtelijk te maken. En ja, dat was al voor de computer algemeen gebruik werd.Toen er dan ook software kwam om plaatjes en documenten te maken, was ik een van de eersten die dat onder de knie had. Kerstkaarten, kalenders, logo's, opdrukken maakte ik ver voordat dit algemeen gebruik werd. Momenteel gebruik ik dit met name achter de schermen.

De kwaliteit zien achter de valkuil of allergie

We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en valkuilen, uitdagingen en allergieën. Ik uiteraard ook. Ook hier vind ik het interessant om negatieve acties of reacties te herkennen als het doorschieten in iets en doe ik mijn best het niet persoonlijk te nemen en waar dit gepast is door te vragen om tot een beter onderling begrip te komen. Als individueel coach kan ik mensen helpen zichzelf beter te snappen, te staan voor wat bij ze past zonder door te schieten en leerpunten te vinden. Wel aandacht hebben voor wat niet kan of niet leuk is, maar daar niet in blijven hangen en kijken naar wat wél kan.

Oprechte interesse in mensen

Ik vind het heel bijzonder om te horen wat mensen bezig houdt en wat ze hebben meegemaakt. Ik kijk niet snel ergens van op, maar vindt het juist interessant iets te horen dat nieuw voor mij is. Dat betekent misschien niet dat het ook bij mij past, maar dat maakt toch niet uit? Dat maakt dat simpele interviews of enquêtes soms tot heel persoonlijke gesprekken leidt, die extra belangrijke informatie geven over het proces dat wordt onderzocht.

Luisteren

Het klinkt als zoiets logisch; luisteren kunnen we allemaal. Toch is het niet altijd voldoende om met je oren te luisteren. Het gaat er om je goed in te leven in wat de persoon tegenover je wilt zeggen en dan zegt non-verbaal gedrag vaak meer dan woorden zelf. Zeker als je iemand nog niet goed kent, wordt een heleboel niet echt gezegd, maar voel je aan dat je moet doorvragen. Verder helpt mijn ervaring als logopedist mij om met slechte verstaanbaarheid en moeite met communiceren om te gaan en me in de zorgbehoefte en uitvoering van het werk in te leven..

Persoonlijk

Momenteel is er blijkbaar nog niks persoonlijks ingevuld.

Ik ben geboren in 's-Gravenzande als oudste van een gezin van 3. Na 1,5 jaar Nigeria getogen in Moerkapelle, halverwege het VWO verhuisd naar Delft, waar ik al in 1981 met Marc een item werd en sinds 1987 getrouwd.        

Naast mijn werk in verpleeghuizen en mijn zelfstandige praktijk als logopedist, werd ik door Marc veel betrokken bij de ontwikkelingen in de ouderenzorg en werd ik zeer enthousiast voor het PVB. Toen het grootschalig onderzoek naar het werken met PVB op ons pad kwam, ben ik gestopt als logopedist en maat geworden in de maatschap om een zeer gedreven onderzoeksleider te worden, die zeer geïnteresseerd in de situatie van zowel bewoners als mantelzorgers, als medewerkers en managementsleden.                     Persoonlijk ben ik zeer geïnteresseerd in fotografie en schrijf ik, als ik voldoende rust in mijn hoofd heb, gedichten. Momenteel wordt mijn tijd voor een groot deel bepaald door mantelzorg, waardoor ik de zorg nu persoonlijk ook van een andere kant kan bekijken.