Nel

Trainer en ondersteuner

LinkedIn

Skills

Altijd verandering

Het leven is veranderen en vroeger was het niet perse beter, ook niet slechter. Hoe dan ook is vroeger onbereikbaar, want voorbij. Wat we geleerd hebben nemen we mee, vroeger is deel van vandaag en vandaag van morgen. Er is maar één weg: vooruit. Mensen zijn een constante contradictie m.b.t. veranderen. We weten dat er niet anders is dan dat, toch willen we het diep van binnen niet. Dat besef is helpend om er vol voor te gaan. Ik help mensen graag om het besef te vinden en hun weerstand aan de kant te zetten.

Het moeilijke vertalen naar het simpele

We maken dingen graag ingewikkeld in Nederland. Daarbij raak je het zicht kwijt op waar het om gaat. Dan schrijven we stukken met veel passief taalgebruik, waardoor niemand zich er meer in herkent en het ook van niemand is. Dat vertaal ik dan naar 'normaal' Nederlands. Dat is ook handig in werkgroepen en projecten. Er komt dan weer licht en lucht.

Mensen helpen hun talent aan te boren

Iedereen heeft talenten. Waar je talent voor hebt, daar gaat je hart van zingen. Je kunt vaak meer dan je denkt of iets anders dan je dacht dat je moest kunnen. Ik help je zoeken.

Persoonlijk

Momenteel is er blijkbaar nog niks persoonlijks ingevuld.

Geboren in 1957 ben ik net geen babyboomer, maar ken ik nog wel de tijd dat welvaart niet vanzelfsprekend was. Mijn jeugd kenmerkt zich door de jaren 70, waarin veel kon, maar meestal toch niet mocht van je ouders. Op mijn 15de maakte ik kennis met de ouderenzorg. Mijn moeder leek het wel een goede besteding van de grote vakantie en ik zou er het huishouden beter leren dan van haar, dacht ze. Zij was opgegroeid in Indië en daar had je personeel voor het huishouden... Ik vond de structuur fijn en het werken met ouderen meteen geweldig. Op een kort uitstapje van 2 maanden op kantoor na, ben ik altijd in de ouderenzorg gebleven. Werken als weekendhulp, bejaardenverzorgster, praktijkopleider afdelingshoofd, manager, kwaliteitsmederker, opleidingsadviseur vult 50 jaar van mijn leven. Natuurlijk de nodige opleidingen en trainingen voor het werk gedaan. Daarnaast in een zijspoor nog wat talen gestudeerd (Spaans en Frans). Veel plezier aan beleefd, geen beroep van gemaakt. Is er een link tussen de zorg en de talen? Zeker: mensen! Wat blijven ze altijd weer fascinerend: jong, oud, overal vandaan en de meeste zijn goed en fijn, dat is mijn stellige overtuiging. En verder ben ik graag aan de wandel, alleen, want al die mensen kunnen ook teveel worden. Ik maak graag foto's en daar maak ik dan weer boeken van of ik zet ze op mijn website.